TU Darmstadt / ULB / TUbiblio

Creating stability lobe diagrams during milling

Abele, Eberhard ; Fiedler, Udo (2004)
Creating stability lobe diagrams during milling.
In: CIRP Annals – Manufacturing Technology, Elsevier Ltd on behalf of CIRP, 53 (1)
doi: 10.1016/S0007-8506(07)60704-5
Artikel, Bibliographie

Typ des Eintrags: Artikel
Erschienen: 2004
Autor(en): Abele, Eberhard ; Fiedler, Udo
Art des Eintrags: Bibliographie
Titel: Creating stability lobe diagrams during milling
Sprache: Englisch
Publikationsjahr: 2004
Verlag: Elsevier
Titel der Zeitschrift, Zeitung oder Schriftenreihe: CIRP Annals – Manufacturing Technology, Elsevier Ltd on behalf of CIRP
Jahrgang/Volume einer Zeitschrift: 53
(Heft-)Nummer: 1
DOI: 10.1016/S0007-8506(07)60704-5
Alternatives oder übersetztes Abstract:
Alternatives AbstractSprache

Motorized spindies are in common use in high-speed milling . The dynamic behavior cf the spindie depends on the actual number of revolutions and the temperature. The performance cf the spindie during milling, particularly, the behavior concerning chatter, is crucially affected by the speed dependent dynamic behavior cf the mechanical system. This paper presents the reasons for the speed-sensitive stiffness and the shifting stability lobes. A new method cf measuring and calculating the dynamic behavior during milling by means of sub-space-state-space-identification methods is introduced. Finally, the computed stability lobe diagrams are compared with experimentally determined stability lobe diagrams.

nicht bekannt
Schlagworte:
Einzelne SchlagworteSprache
High Speed Machining, Spindie, Chatternicht bekannt
Fachbereich(e)/-gebiet(e): 16 Fachbereich Maschinenbau
16 Fachbereich Maschinenbau > Institut für Produktionsmanagement und Werkzeugmaschinen (PTW)
Hinterlegungsdatum: 19 Nov 2008 16:29
Letzte Änderung: 21 Apr 2021 09:35
PPN:
Schlagworte:
Einzelne SchlagworteSprache
High Speed Machining, Spindie, Chatternicht bekannt
Export:
Suche nach Titel in: TUfind oder in Google
Frage zum Eintrag Frage zum Eintrag

Optionen (nur für Redakteure)
Redaktionelle Details anzeigen Redaktionelle Details anzeigen